domingo, 9 de enero de 2011

Any Nou, propòsits nous...

                                 

1. Ser més consistent: això vol dir que has establir límits consistents, fins i tot per als adolescents, encara que hi hagi d'estar disposats a negociar i cedir una mica de terreny. Quan els nens es neguen a cooperar o trencar les regles, actua amb calma i raonablement, en lloc de recórrer a mesures severes per "ensenyar-los una lliçó".
2. Evita reganys, crits i recordar constantment als nens que cooperin. De vegades és millor callar que donar-los la llauna constantment. No és casualitat que els pares que es repeteixen sovint es queixen de la "sordesa" dels seus nens, ja que aquests simplement fan sords i només presten atenció al que ells volen.
3. Concentra't en el comportament apropiat dels nens. Si contínuament estàs assenyalant la mala conducta dels teus fills i veus que no et fan ni cas, tractadistes ignorar les conductes inadequades tant com sigui possible. Esforça't per desenvolupar l’hàbit d’enxampar els nens portant-se bé. Igual que els adults, els nens responen millor als comentaris favorables i és probable que acabin portant-se bé, només per cridar la nostra atenció.
4. Anima als nens persistentment. S'ha estimat que els nens escolten aproximadament 17 comentaris negatius a casa per cada mostra de lloança o d'alè. L'exposició a la crítica contínua i els comentaris negatius poden tenir efectes desastrosos sobre l'autoestima dels nens. Així que esforça't i celebra els seus èxits.
 5. Passa més temps amb la família. En la societat actual, en què els dos pares treballen i els nens estan ocupats amb l'escola i les activitats extraescolars, trobar el temps perquè tothom pugui estar a casa junts. És cada vegada més difícil. Per això és important dedicar almenys mitja hora al dia per compartir experiències, però que sigui de qualitat, no davant del televisor, ni mentre fas la compra del supermercat.
6. Pren-te un descans de tant en tant i dedica't a tu mateix/a.
7. Passa un temps amb la teva parella.
8. Deixa de tirar-te la culpa per tot. Hem de ser realistes, els pares poden trobar un munt de motius per sentir-se culpables. No es tracta que et tornis un irresponsable, sinó  que acceptis que estàs aprenent a ser pare o mare amb la pràctica diària, i quan un aprèn, s'equivoca.
 9. Controla el temps que la televisió està encesa en casa. Si sempre està encès, és hora que estableixis una sèrie de límits per al seu ús. Deu hores por setmana és una pauta raonable per als nens de qualsevol edat. A més, prova a tenir una nit  lliure de televisió i deixa que els nens facin propostes per fer altres coses.
10. Comprova l'ús que els teus fills fan de l'ordinador. Els ordinadors estan reemplaçant ràpidament a la televisió com a mainadera electrònica en moltes famílies.
11. Evita convertir-te en el salvavides del teu fill/a. Evita fer coses com pagar per ell les multes de la biblioteca o realitzar d'amagat una tasca de casa  que la teva parella li ha encomanat. Aquest tipus de conductes no ajuden al teu fill, sinó que li priven de la oportunitat de desenvolupar la seva independència i la seva autonomia personal.
12. Adopta una perspectiva sana sobre la conducta del teu fill/a. Independentment  de com sigui la conducta, si estàs esforçant-te a controlar la situació ho acabaràs aconseguint.

No hay comentarios:

Publicar un comentario