lunes, 25 de abril de 2011

ELS NENS DE 2 A 3 ANYS A LA CUINA
Als nens/es els atrau les activitats “de grans”, entre d’altres, la preparació dels àpats. La majoria dels pares pensem en mantenir lluny de la cuina als nostres fills, pot resultar un lloc perillós a on els petits poden fer-se mal.


Jugar a fer barreges pot ser molt divertit!
Però, amb el suficient control per part dels pares, la cuina no ha de ser un lloc prohibit per als nens, allà poden passar moments molt divertits, mentrestant ajuden al pare i la mare a cuinar. A més es una forma de conscienciar sobre la preparació dels aliments els pot estimular a l’hora de menjar, ja que ells han preparat ells mateixos.
Les  feines que poden desenvolupar son segons  l'edat:
Els nens de 2 anys:
.Ens podem ajudar rentant fruites i verdures.
.Jugar a fer barreges, amb un recipient de plàstic i un batedor de filferro.
.Netejar la taula:  mai es d’hora perquè ens ajudi’m amb la neteja, no hi quedarà perfecte, però ens sentirem molt bé sabent que el nostre petit està disposat a col·laborar.
Els nens de 3 anys:
.Podem barrejar ingredients.
.Practicar amb colors i formes, per exemple fent galetes.
.Pot escollir els aliments a la botiga: porti al seu fill a fer la comanda. Deixi escollir algun tipus d’aliment cada setmana (un de nou cada cop), l’hem d’ajudar a experimentar amb ell, utilitzant-lo en diferents menjar i preparats. Es bo començar per les fruites i verdures, així aconseguirà  integrar-los per molt de temps en la seva dieta.
.Jugar amb els números: fer un plat i explicar les diferents quantitats. Per exemple en el cas d’un entrepà de pernill i formatge amb enciam. Es pot jugar dient: 2 rodanxes de pernill, 1 tall de formatge, 3 fulles d’enciam

No hay comentarios:

Publicar un comentario